Träning, julbord och tenta...

God torsdag på er!
Jag har idag, för andra dagen i rad studerat till tentan hemma och hoppat över mina föreläsningar... Funderar på att köra det racet delkursen ut, bara för att se om det går. Jag får faktiskt mer gjort här än när jag lyssnar på helt meningslösa föreläsningar direkt av en powerpointpresentation som i de flesta fall innehåller ca 1.35 stavfel per sida.
En höftning...

Men så var det ju instuderingsfrågorna... Förutom stavfelen, som även här gör sig påminda, så är "frågorna" helt omöjliga att förstå. För att ge er ett utdrag:
"1. Fördelning av vatten i kroppen. Kunna ICV, ECV , inter
2. stitie (ISV) och plasmavätska (PV)."


Och detta är ändå en av de uppgifter som var lättast att förstå. Skönt att se hur mycket tid vår kära föreläsare lagt ner på att skapa våra instuderingsfrågor. Hon har dessutom sagt att hon kommer ta alla tentafrågor direkt ur detta frågebatteri... Kan bli klurigt.



Men nu lämnar vi det! Det finns mycket bättre saker att prata om. Som hur det imorse faktiskt var sol. Jag satt här vid datorn och fick plötsligt solstrålar rakt i ögonen. Något som vanligtvis skulle irriterat vem som helst en hel del. Men just nu är ju solstrålar ungefär lika vanliga som bra målvaktsprestationer av Andreas Isaksson, så jag kunde bara le och fortsätta skriva. Och njuta av att känna värmen från solen i mitt ansikte...
Allt detta bra väder fick mig att bli motiverad till en löptur. Och som av en slump hade jag ju fått min fina nya löparklocka, med tillhörande pulsband levererad igår. Så klockan åkte på... och efter cirka 45 minuter hade jag nästan listat ut hur det mesta funkade på den... trodde jag..
När jag efter ungefär en timme hunnit med en tillfredställande joggingtur, samt genomgång av manual 4-7 gånger insåg jag hur man förde över allt till datorn. Lite besviken insåg jag då att det enda som jag fått igång var pulsbandet. Bättre lycka nästa gång!



Visste dock inte hur man avslutade passet, så snittpulsen stämmer tyvärr inte heller.



Julbord! All denna kaloriförbränning har gjort mig hungrig. Och lyckligtvis kommer denna hunger mycket lägligt, då jag ligger i startgroparna till årets största matevent. Julbord i Fjällbacka 2009...
Detta julbord är som inget du någonsin skådat... För det första är det fisk och skaldjurstema. Och som ni vet kan man i stort sett inte bli mätt på sådant. Detta har ju matfrossa som direkt följd. Sedan så är det ju julbord.. vilket i sig innebär matfrossa. Och framförallt så är det julbord med familjen Spolander... En familj som slagit alla rekord vad gäller bufféer världen över(personlig bästamerit med 13 kulor glass efter tre fulla tallrikar med grillat kött och potatis på Anfibuffén). Matfrossa!
Förra året slutade med att jag fick stå upp tills vi skulle gå därifrån när måltiden var över. Jag var för mätt för att sitta... Därefter gick jag in i en matkoma som jag bara helt nyligen lyckats komma ur.



Nu skall jag än en gång återgå till mina underbara instuderingsfrågor...

"48. Varför kan matens innehåll variera?"
Uhmmmm....




Före och efter IKEA...






2000 kronor och 6 timmar senare





Hemtentan klar...



När man har gjort klart en hemtenta får man lov att laga en tårta till sig själv...




Kiwi-BjörnbärsMarängSwiss...

Mmmhmmmm...



Solen går till vila...






Solen sjunker långsamt och natten tar sitt grepp om Frölunda.

Stolt båtägare!







Screw the candyrules!

RSS 2.0