Mat&Film

För er som entusiastiskt väntade uppe till klockan fyra imorse på att jag skulle lägga upp matbilder så kan jag bara be om ursäkt...
 Till er och alla andra kommer de här!









Visst ser det gott ut? Vill tacka Maria som försett mig med receptet till denna underbara maträtt!



Angående filmen, så gillade jag den starkt. Jag är inte typen som gillar att bli vettskrämd av en film helt utan handling och med enda avsikt att just skrämma livet ur folk.
 Den här hade det mesta jag vill ha i en skräckfilm, men kunde kanske haft lite mer av allt för att bli riktigt riktigt bra...
 Fanns några starka scener som jag verkligen tyckte om. På det hela taget rekommenderar jag er alla att se den. Även er som, likt mig, inte tål för äckliga saker.



Ha en bra dag homies!

Låt den rätte komma in....

För det är väl precis det allting handlar om?
 Det råkar också vara dagens filmval. Isabelle kommer över och skall få äta överraskningsmiddag med tillhörande efterrätt. Något som jag klurat på i ett par dagar nu...bestämde mig till slut för en gammal favorit från ett par månader tillbaka. Efterrätten är inhämtad från recept.se's lite nyttigare sektion. Så den är faktiskt nästan okej att äta på en vardag....
 Bilder på detta komm naturligtvis att finnas tillgängliga vid ett senare tillfälle!

 


Dagens andra händelser som måste nämnas är väl att inköp av både våffeljärn och damsugare gjorts. Våffeljärnet åkte in i ett skåp ganska fort, så jag skulle slippa frestelsen att göra våfflor right here, right now!

 Dammsugaren kände sig hemma mycket fort och vi bondade direkt...



Lite städning hann jag också med...och man kan inte vara annat än nöjd!



 Nu skall jag alldeles strax börja med maten, så det blir fördigt i tid till det att min gäst anländer!
 Ha en toppenkväll och titta gärna in senare igen!



Weekendfun!

Men vilken kul helg jag har haft! Allt man någonsin kan önska fanns med! Spis, Sport, Skola och Socialt!
 Sjukt välformulerat med alla S om jag får säga det själv...
 Hursomhellst så började helgen på lördag(!). För fredagern var så händelsefattig så den behöver inte nämnas. Den planerade utekvällen uteblev...
 Men lördagen blev riktigt rolig. Maria kom förbi runt 18:45 och plockade med mig till hemköp på frölunda torg. Där handlades det taco-tillbehör och annat gott som vi skulle smaska i oss under kvällen.
 


När vi kom hem upptäckte vi, med viss besvikelse, att frölundas match inte tv-sändes....I brist på annat fick det bli "vem vill bli miljonär" och "Robinsson". Trots en del "same old, same old" känslor så får vi väl ge tv4 godkänt för sitt nya program. Det kan inte vara lätt att göra om något som gjorts så många gånger förroch ändå behålla lite spänning.
 Till Robinsson hade vi ju också våra sjukt goda och perfekt tillagade tacos...tack(o) så mycket spisen!



Kvällens höjdpunkt blev när vi sedan satte igång twilight och fick sällskap i soffan utav två påsar godis samt en chokoladkaka. Filmen var helt okej. Ungefär som jag väntat mig, fast lite annorlunda....ähh nu börjar jag låta som Peter Korp...
 Jag ser iallafall fram mot nästkommande filmer, och jag kommer kanske tillockmed läsa böckerna om jag får tid. Jag har lite gissningar på slutet och jag vet inte om jag kan vänta så länge med att få svaret.
 Kul kväll iallafall



Idag blev det en mycket fin start på dagen, med skidor och skidskytte plus gårdagens rester till frukost. Jag passade på att ta ett städkort också...Egenligen ämnat för en kommentar till min sysslings blogg, men jag måste nästan visa min lilla men trogna bloggpublik hur jag ser ut när jag vaknar på morgonen och får för mig att städa lite!





Senare på dagen kom Isabelle med en toppenidé! Pizza at my place till handbollsmatchen mellan Sverige - Montenergo. En match som inte var brutalt gastkramande, men det gjorde inte så mycket. Sällskapet och pizzan fanns ju där så hur kan man vara missnöjd då? Och dessutom var det ju Sverige som vann!



Efter detta satte jag mig med skoluppgiften som skall lämnas in nästnästa tisdag. Kändes bra då jag nästan blev klar med halva bara idag. Det blir nog en lugn och skön vecka nu.



 Nu tänkte jag lägga mig och jag hoppas att ni haft en lika fin helg som jag har haft!
Sleep tight!



Spis och glass i goda lass!

Äntligen!
 Efter tre dagars ihärdigt sökande har jag till slut fått tag på en spis...Men jag får ju faktiskt ta och berätta om hur jag och pappa(som har varit nyckelspelare i sökandet) till slut fann den...
 
 Det började med att vi i torsdags åkte till "Edwin´s vitvaror" som, inte helt oväntat, säljer begagnade vitvaror till vad de  anser är låga priser. Edwin heter, lite mer oväntat, i själva verket Slobo och verkade mest vara ute efter att kränga en spis till oss för att sedan lura oss med någon hög fraktkostnad...Trots att det var "fri frakt" enligt hemsidan....
 Det var också vid detta laget vi insåg att jag behövde en spis som använda sig av en-fas....90% av alla spisar på marknaden är tre-fas. Lycka till Henrik!
 
 Andra dagen besökte vi SAAD hushållsmaskiner där Amed vänligt bemötte oss och sålde en begagnad elektrolux med keramikhäll till mig....Lycklig åkte jag hem och antog att det problemet var ut världen. Amed hade varit trevlig och erbjudit oss ett års garanti. Helt klart mer pålitlig än Slobo!
 Senare på kvällen ringer dessvärre Amed upp och säger att spisen varit felmärkt. Det var en tre-fas spis jag hade köpt. Naturligtvis beklagar han misstaget och jag behöver inte köpa den längre.....Men jag stod ju fortfarande spislös!

Jag kommer i kontakt med Edy som på blocket säljer en hel massa spisar...Vi bestämmer oss för en av dem och jag+far åker över för att hämta den idag. Allting går toppenbra och Edy, som helt klar besitter en säljares sinne för humor, kränger nästan också ett kylskåp till mig. Spisen blev, iallafall, till slut en Gorenje EC7505E-SW och ser ut såhär i mitt fina schacksrutig-gröna kök.












I övrigt tycker jag också att det är helt kalrt nämnvärt att jag åt en fantastiskt god dessert igårkväll!
 Det hela började med att jag, efter visst samspråk med Isabelle, kom fram till att jag misslyckats helt med att äta sötsaker denna godisfredag(endast 200 gram toblerone hittills).
 Då kom jag på att jag hade lite godsaker i skafferiet...Glass, strössel (chokolad samt karamell) och nutella...Sedan fick jag en snilleblixt och mixade ihop alltsammans...resultatet blev bland det godaste jag ätit någonsin i glassväg...











Nu sitter jag här lycklig och väntar på att det skall bli kväll så jag och Maria kan testa spisen under vår lördagsmiddag...Det vankas tacos...Mumma!
 Ni får ha en fortsatt trevlig helg så hoppas jag få tid att skriva igen imorgon!
 
The Proclaimers - I'm Gonna Be(500 Miles)



Kinamacka, kanin och final!

Så var jag tillbaka igen...denna gång utan filmer och deprimerande tankar...för magin är kanske över!
 
Well, jag vill dela med mig av min underbara lunch. Dessa mackor har varit min lunch i stort sett varje gång jag ätit i skolan. Troligtvis bland det godaste som finns!
 I detta fall blev det en Chicken Sweet chili...





Efter skoldagen och den underbart välsmakande kinamackan, mötte jag upp Isabelle för att shoppa lite inför kvällen....kvällen då finalen i Mästarnas Mästare skulle avgöras!
 Kvällen utvecklade sig på ett mycket bra sätt och ett par minuter före nio satt vi mycket mätta och glada. Maten hade blivit kycklingpytt med stekt ägg och segraren i Mästarnas Mästare hade blivit Per Elofsson!
 
I övrigt måste jag också ha med Isabelles nyligen införskaffade kanin. Jag tycker att Ellen är ett lämpligt namn till den, och jag vet att ni alla håller med mig!

 



Isn't she wonderful?
 Well, hoppas att ni sover gott!
 Jag siar om att ni kan se fram emot inlägg om spisinköp, studietrötthet och lördagsmiddag med Maria denna vecka...naturligtvis tillsammans med allt annat jag tycker bör skrivas om!
 Adios!



Vackert väder, dumma tankar och film...

När man tittar ut genom fönstret blir man helt lycklig...Små vita moln som långsamt glider över en helt blå himmel. Solen glider mot väst och kommer inom en timme eller två stråla rakt in i min lägenhet...
 Det är nog trevligt väder för en promenad...

 Så går vi vidare till mina dumma tankar. Vilket betyder att jag brainstormar ett par meningar utan att egentligen berätta vad det handlar om. Så om ni inte orkar läsa det kan ni hoppa ner till nästa stycke...
 Jag tror jag vet vem som är perfekt, men jag vet inte till vad. Rädd att göra någonting fel så övertalar jag därför alltid mig själv att avvakta. Samtidigt som jag frågar mig själv om jag skulle kunna leva med att inte ha tagit reda på svaret om det är rätt eller fel...
 Så kommer det ju alltid förbi nya intressen...det kan vara ett par faktastiska vacka ögon eller ett leende som får mig att smälta ner till fotknölarna. De bränner sig fast på näthinnan och får mina tankar att snurra ännu fortare än de gjorde från början. Och då är de ofta helt omöjliga. Eller helt enkelt fel. Men jag kan inte släppa det like that...

Sådär...då var det bara en sak kvar..Den sista filmen jag har tillgång till just nu. Förhoppningsvis kommer jag hitta de resterande inom kort...
 Enjoy







"Jag vaknade i Mölndal...."

Morn!
 Igår hade jag nog den roligaste utekvällen i Göteborg någonsin!
 Dansade, gjorde INTEslut på så mycket pengar, och träffade nytt folk...Ellen och Angelica! tuffa namn.
 Skönt att jag vaknade helt utan bakfylla också...mindre skönt att jag inte vaknade i min egen lägehet...
 
 Angelica...personen vars lägenhet jag hamnat i hade igår dragit hem mig efter vi gått hem från valand...Minns att jag sa att jag helst ville åka hem till mig själv, men möttes av ett argument om att jag skulle få thaimat...som jag aldrig fick! (lurad ;< )
 Jag var också mycket noggran med att poängtera att ingenting skulle hända...
 Jag skrev ialalfall lite anteckningar imorse när jag vaknat....

"Haha!
 Detta har aldrig hänt tidigare...Jag vaknade i Mölndal....Jag bor inte här...helt enkelt mycket oväntat!
Men jag har visst minne från igår och jag vet at ingenting hände. Hamnade hos Angelica som är 21 år gammal och jobbar på astra zenica...just nu ligger hon till vänster om mig och sover...jag kollar naturligtvis på vinterstudieon sedan en timme...kul situation..vad gör man?!
 Jag sitter i en främlings lägenhet och tittar på storslalom.
 Jag undrar hur hon är när hon vaknar....jag tänker hoppas på trevlig..Det är iallafall en fin lägenhet...36 kvadrat med en 40-tums tv på väggen..Och jag ser på hennes dvd-samling att hon har bra filmsmak..."

Blev ännu konstigare när hon vaknade...för hon var jättebakis och ville sova och jag ville åka hem...men jag visste ju inte riktigt vart i Mölndal jag var....hur skulle jag ta mig hem?
 


Idag blir det iallafall hemgjorda pommes och hamburgare hos Damir....som skall förtäras till extended edition av sagan om ringen 2 och 3. Kommer bli toppen!
 


The party of a lifetime...och Episod III

Jag är tillbaka!
 Dagen har hittills bestått av städning och förberedelser. Blir lite party ikväll med en lätt begränsad gästlista. Tar jag in mer än 15 pers så känns det som någon kommer dö av syrebrist i mitt mycket begränsade utrymme.
 Jag kom just hem efter att ha hämtat klappstolar samt borr hos Isabelle....fick också en mycket fin kökshandduk som matchar mina grönt nyanserade väggar...

 Nu tänkte jag sätta mig och plugga tills gästerna börjar droppa in....blir nog också en välförtjänt pizza till middag idag...it´s gonna be great!

 


Då har vi kommit fram till ögonblicket som ni alla....vi alla väntat på!
 I give you....Episod III





Kommer jag att ångra detta?

Tänker idag inte berätta om dagens händelser...trots att det var en riktigt kul dag. Tandläkarbesök, ÖB och rusta och Isabelle!



 Men som sagt var kommer inlägget handla om något annat. En av mina mörkaste hemligheter...
 När jag var yngre gjorde jag en del kortfilmer. Helt oseriösa och med alldeles för lite självdistans. Tanken var ju dock att inte någon skulle se dem. Det var från början en kul hobby, menjag fick sedan reda på att man kunde få bra betyg i ämnet bild om man gjorde filmer. Så jag lämnade in mina filmer. Tanken var ju fortfarande att ingen skulle se dem. Dessvärre spelade vår bildlärare upp dem på skolan helt utan att rådfråga mig. Såhär i efterhand är det lite roande, men jag var väl inte helt nöjd med det då...
 Hursomhelst så har jag kommit över hur pinsamt det var, och jag tänker nu under en tid framöver dela med mig av dessa videoklipp. Hur pinsamt det än är!



 När ni ser dem vill jag att ni förstår hur oseriöst det var. Och jag har inga kommentarer till någonting!

 






 Till alla er fans så kan jag tyvärr meddela att första episoden saknas...



Resan illustrerad



Förväntansfullla och vita.





Don´t ask...





Såhär såg det alltid ut....förutom när vi kom och när vi åkte.





Varmaste dagen på hela veckan. Spenderade i stort sett 4 timmar av denna dag på buss.





En livlig myrjakt drog igång senare samma kväll...Jag kan fortfarande höra de små stackarna skrika i mina mardrömmar...





Såhär nördiga var vi på resan hem. Till vänster: Kilometerantal kvar. till höger: Tid kvar.
 Tabellen fullbordades naturligtvis helt och hållet...





"The bird in the sky, who cannot fly...
"





....
Klarar du den?





Jag fick godisabstinens och köpte en påse bilar. Inte långt därefter hade ett antal av dessa parkerat på detta sätt...



The trip...

Sen eftermiddag, lördag den 28 februari landade jag och Isabelle i ett molnigt Las palmas. Efter en tids sökande, hittade vi till en busshållplats som skulle föra oss till Monte marina.... Värmen var, inte konstant närvarande men klagomål på vind eller kyla accepterades inte...Vi var ju på semester!
 En dryg timme senare klev vi av bussen i ett varmt och soligt Argunieguin. Äntligen framme!

 Den kvällen blev det lätt middag i form av tomatsoppa och bröd. Till detta jobbade vi också hårt med att lära oss vilka tv-kanalplatser som var viktiga att komma ihåg för att kunna sappa effektivt. En konst som vi inte helt oväntat bemästrade på nolltid.
 Vi lade oss runt 0100 den kvällen. dessvärre betyder detta inte att vi var pigga utan mer att vi var otekniska. Klockan var i själva verket lite drygt kvart över nio. Vi kunde inte förstå hur man ställde om den.

 De följande dagarna fyllde vi med solbad och tvtittande. Vi var uppe runt 0800-0900 varje morgon för att träna och äta müsli.
 En nämnvärd händelse var den dagliga vattenpolomatchen. Första dagen krossade vi motståndet med hjälp av ett bländande spel från Isabelle. Dagen därpå ställdes vi mot hårdare motstånd. Två fullvuxna skandinaviska män och två epotjejer som inte drog sig för att dränka eller hålla fast sina motspelare. En oerhört underhållande match! Tyvärr tror jag att vi förlorade...

 Så vad gjorde vi mer än att spela vattenpolo, träna och se på tv?
 En dag blev det utflykt till Puerto Rico. Där handlades det t-shirt till mig och bälte till Isabelle. Ett bälte som prutades ner så lågt att försäljaren blev synligt irriterad. Något han markerade genom att inte ens vilja ge oss en påse.
T- shirten hade ett snyggt jokertryck, och kommer att användas flitigt!

 Vår andra stora utflykt på resan tog oss till ett stort köpcentrum vid namn Atlantico. Vägen dit involverade mygel, då vi inte ville betala fullt pris för bussresan. Bussresan som tog närmare en timme. Något som ingen av oss uppskattade nämnvärt.
 Väl framme fick vi dock lön för mödan. Isabelle hittade en mycket fin klänning och själv köpte jag fyra tallrikar, en tröja och en t-shirt. Något som sammanlagt kostade runt 300-350 kronor. hade inte sagt nej till de priserna i Sverige!
 Efter allt detta glada shoppande började vi leta efter busshållplatsen. Vi hittade den efter ett par minuter..något vi dessvärre inte förstod förän vi kom dit igen ungefär en halvtimme senare. Vi steg på bussen och var ett par minuter senare inne i en diskussion om allt som kan tänkas vara intressant.
 Efter närmare en timme började vi bli lite misstänksamma då vi inte var i närheten av att ha kommit hem. Vi började känna igen saker och insåg att bussen vänt och börjat åka tillbaka mot köpcentret. Vi tog hjälp av två svenska damer, som lurade iväg oss till en busshållplats flera hundratusenmiljoner mil därifrån. I själva verket kunde vi bara ha gått över vägen och ställt oss på andra sidan efter det att vi stigit av. Men vi kom hem, mer än tre timmar efter det att vi lämnat Atlantico.

 Nu finns det inte mycker mer händelser att nämna. Vi la för att sova oss runt 0230 varje kväll (2240) och kom upp tidigt dagen därpå för bergspromenad eller strandlöpning. Vädret var helt klart okej och sällskapet helt klart det bästa man kan hitta!
 Nu sitter jag här i kalla Sverige med mer smutstvätt än jag troddde fanns, snöblandat regn på utsidan av mitt fönster och en skoluppgift som skall skrivas klart på två dagar. Och va fan sänder tv4 sport skidor för? helt värdelöst!

 Nu skall jag försöka ta tag i lite saker...eller iallafall äta frukost...
 Bilder från resan kommer förhoppningsvis under dagen!

RSS 2.0