The trip...

Sen eftermiddag, lördag den 28 februari landade jag och Isabelle i ett molnigt Las palmas. Efter en tids sökande, hittade vi till en busshållplats som skulle föra oss till Monte marina.... Värmen var, inte konstant närvarande men klagomål på vind eller kyla accepterades inte...Vi var ju på semester!
 En dryg timme senare klev vi av bussen i ett varmt och soligt Argunieguin. Äntligen framme!

 Den kvällen blev det lätt middag i form av tomatsoppa och bröd. Till detta jobbade vi också hårt med att lära oss vilka tv-kanalplatser som var viktiga att komma ihåg för att kunna sappa effektivt. En konst som vi inte helt oväntat bemästrade på nolltid.
 Vi lade oss runt 0100 den kvällen. dessvärre betyder detta inte att vi var pigga utan mer att vi var otekniska. Klockan var i själva verket lite drygt kvart över nio. Vi kunde inte förstå hur man ställde om den.

 De följande dagarna fyllde vi med solbad och tvtittande. Vi var uppe runt 0800-0900 varje morgon för att träna och äta müsli.
 En nämnvärd händelse var den dagliga vattenpolomatchen. Första dagen krossade vi motståndet med hjälp av ett bländande spel från Isabelle. Dagen därpå ställdes vi mot hårdare motstånd. Två fullvuxna skandinaviska män och två epotjejer som inte drog sig för att dränka eller hålla fast sina motspelare. En oerhört underhållande match! Tyvärr tror jag att vi förlorade...

 Så vad gjorde vi mer än att spela vattenpolo, träna och se på tv?
 En dag blev det utflykt till Puerto Rico. Där handlades det t-shirt till mig och bälte till Isabelle. Ett bälte som prutades ner så lågt att försäljaren blev synligt irriterad. Något han markerade genom att inte ens vilja ge oss en påse.
T- shirten hade ett snyggt jokertryck, och kommer att användas flitigt!

 Vår andra stora utflykt på resan tog oss till ett stort köpcentrum vid namn Atlantico. Vägen dit involverade mygel, då vi inte ville betala fullt pris för bussresan. Bussresan som tog närmare en timme. Något som ingen av oss uppskattade nämnvärt.
 Väl framme fick vi dock lön för mödan. Isabelle hittade en mycket fin klänning och själv köpte jag fyra tallrikar, en tröja och en t-shirt. Något som sammanlagt kostade runt 300-350 kronor. hade inte sagt nej till de priserna i Sverige!
 Efter allt detta glada shoppande började vi leta efter busshållplatsen. Vi hittade den efter ett par minuter..något vi dessvärre inte förstod förän vi kom dit igen ungefär en halvtimme senare. Vi steg på bussen och var ett par minuter senare inne i en diskussion om allt som kan tänkas vara intressant.
 Efter närmare en timme började vi bli lite misstänksamma då vi inte var i närheten av att ha kommit hem. Vi började känna igen saker och insåg att bussen vänt och börjat åka tillbaka mot köpcentret. Vi tog hjälp av två svenska damer, som lurade iväg oss till en busshållplats flera hundratusenmiljoner mil därifrån. I själva verket kunde vi bara ha gått över vägen och ställt oss på andra sidan efter det att vi stigit av. Men vi kom hem, mer än tre timmar efter det att vi lämnat Atlantico.

 Nu finns det inte mycker mer händelser att nämna. Vi la för att sova oss runt 0230 varje kväll (2240) och kom upp tidigt dagen därpå för bergspromenad eller strandlöpning. Vädret var helt klart okej och sällskapet helt klart det bästa man kan hitta!
 Nu sitter jag här i kalla Sverige med mer smutstvätt än jag troddde fanns, snöblandat regn på utsidan av mitt fönster och en skoluppgift som skall skrivas klart på två dagar. Och va fan sänder tv4 sport skidor för? helt värdelöst!

 Nu skall jag försöka ta tag i lite saker...eller iallafall äta frukost...
 Bilder från resan kommer förhoppningsvis under dagen!

Kommentarer
Postat av: Becca

Skönt att du är hemma =)

2009-03-08 @ 20:02:37
URL: http://toksmula.blogg.se/
Postat av: isabelle

tack för komplimangen o right back at ya! men lite ledsen över att du inte nämnde "bird in sky who cannot fly" =(

2009-03-08 @ 21:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0