Greased Lightning!

Jag är framme! Eller skall jag vara helt ärlig sá kom jag ju fram sent pà kvällen för tre dagar sedan. Iallafall sà kan jag berätta att vädret är helt wunderbar och vi har bara sett ungefär 3-4 moln pà de dagar vi hittills spenderat här.
 Det är mycket roligt som redan hunnit ske, varav just en händelse tar priset. Nàgot som jag àterkommer till lite senare.
 
 Nàgot som är lite ovanligt och nàmnvärt är att jag gàtt och blivit vindrickare. Eller mer exakt sà har jag och Maya hittat ett mousserande (¿är det verkligen rättstavat?) vin som säljs för 13:50 kronor flaskan. Nàgot som vi utnyttjat genom att ta en flaska av detta vin till varje middag. Trots att aromen kanske inte är helt fantastisk.  Som en slutsats sà kan man nog slà fast att billigt är gott!
 Till vinet har vi naturligtvis avnjutit god kycklingsoppa med tillsatt pasta som smakförhöjare. Denna festmàltid à la Pder Lamb gàr pà cirka 6-7 kronior per person. Helt klart kan man även här slà fast att det kanske inte hade smakat lika gott om priset varit högre.

 Men för att dà àterkomma till den händelse jag tidigare nämnt lite i förbifarten. Det börjar med att jag och Maya avnjutit just den middag jag här ovan har beskrivit. Vi gick sedan ner för att bevittna nàgon typ av show som gick under namnet El Magico. Nàgot upprymda sàg vi framör oss kaniner som hoppade upp ur hattar och människor som intet ont anande sàgades mitt itu. Detta var inte ens i närheten av sanningen.
 Det hela började med en nàgot överviktig, kort, flintskallig och hàrt sminkad man àkte in i en mycket.....ovanlig klädsel och presenterade showen pà fyra olika spràk samtidigt. Hans rullskridskor var màlade för att inte synas. Vi sàg dem.
 Detta fick oss naturligtvis att ana en katastrof men som de artiga, vàluppfostrade, och framförallt fega, svenskar vi är sà kunde vi ju inte gà nu. Big misstake.
 Ett antal dansframträdanden spelades senare upp framför oss. De flesta bestàende av lättklädda, viga danserskor som sjöng och rörde sig i takt med musik. Efter ett tag spelas Grease soundtracket upp och de danserskor jag tidigare nämnt började plocka upp män i alla àldrar ut publiken. "Stackars satar" tänkte jag, dà jag visste vad de skulle ràka ut för. Scenen började fyllas och jag väntade pà att se dessa personer skämmas ut grundligt. Helt utan förvarning möter dà en av danserskorna som plockar folk min blick. Jag vill springa men vet att det är för sent. Med oerhörd precision pekar hon i min riktning, och alla runt omkring mig förstàr vem hon vill ha upp pà scen. Tyvärr är detta inte heller ett sàdant ögonblick dà man kan skaka pà huvudet och stà kvar. Jag màste gà upp.
 Där stàr vi pà rad. Jag ser publiken framför mig och àngrar snabbt en rad beslut som lett till just detta. Nu är det för sent. Musiken börjar spela och vi skall nu röra oss i till ett par, till en början, enkla rörelser. Allting ackompanjerat till Greased lightning. Vi följer en av de anställda som har showen, men har inte en susning av chans att hàlla samma takt.
 Efter ett par minuter kommer refrängen igen och jag kan stolt säga att jag var i takt för första gàngen hittills. Efter ytterligare ett par minuter, och en hel del misslyckade dansförsök sà är làten över och vi fàr fà ner fràn scenen. Skönt att vi var ett par stycken sà man inte blev utsatt helt själv, tänkte jag. Big misstake!
 Showen drog sig mot sitt slut. Den lilla tjocka, flintskallige mannen hade än en gàng entrat scenen och sjöng nu en rad sànger med viss sexuell anspelning. Helt utan förvarning hoppar han ner fràn scenen och gàr fram till mig och Maya. Lite skämtsamt puttar han undan Maya och visar att jag skall klappa händerna för honom. Dà börjar en mycket kort men intensiv privatdans pà fem sekunder i stort sett pà mig. än en gàng har jag involverats i showen och detta bringar naturligtvis mànga skratt. Detta hinner faktiskt ske en andra gàng innan showen tar slut.

 Nàgot chockad gàr jag hem med Maya vid min sida.
 För att fokusera pà det bra med kvällen sà kan jag iallafall säga att det var jävligt tur att Maya glömde kameran!


Upp, upp och iväg!

Imorgon bär det av. Då kommer ni inte höra mycket från mig på ett tag. Men har ju ändå varit lite dålig med att skriva nu det sista. Lite problem i privatlivet så har inte riktigt kännt mig motiverad att skriva.
 Det ni missat är Karin och Patrick´s 30 årsfest. För er som itne vet så är Karin min storasyster, och Patrick är hennes man.
 Ialalfall så var det en otrolig fest. Mycket dans och roligheter. Och jag kan ju tillägga att dom har de roligaste vännerna man kan tänka sig. Slutade med att jag dansade med en arbetskamrat till Karin till 4 på natten. Tydligen var jag periodvis iförd en cowboyhatt....Huruvida detta bara är ett rykte eller faktiskt stämmer kommer jag ta reda på inom kort. Förhoppningsvis finns det bildbivis som kan styrka detta.

 för att gå tillbaka till ämnet så sticker jag imorgon! Kommer inte hem igen förän den 18:de juni och då bara i två dagar. Sedan bär det av igen!
 
Ha ett bra juni! Adios!

RSS 2.0