Curlingguld!

Helt fantastiskt!

 


 

Grattis, grattis!


Action.

 

 

Nu tänker jag göra något åt detta. Jag har stått stilla och trampat på denna punkt i över ett och ett halvt år nu...

 


 


Guld!

Jag hade tänkt dedikera ett inlägg till hur underbart det var med guldmedaljen som Charlotte Kalla bärgade i förrgårkväll, men blev idag än lyckligare då Björn Ferry helt osannolikt tog hem ett guld på herrarnas jaktstart.
Men jag tänker ändå nämna hur jag älskar att se Kallas leende värma upp ett helt jordklot, eller se när hon står i sin stickade blågula mössa och säger att "det är helt crazy" att hon tagit ett OS-guld.
Man blir helt varm i hela kroppen!

Dagens guld då... Jag tänker inte sticka under stolen att jag och en vän länge levt under mantrat "don´t turst the Ferry" då denne ofta gav stora förhoppningar men sköt bort sig i slutändan. Därför kändes det nästan ännu bättre att det var just han som motbevisade oss helt, och tog hem en helt oväntad seger efter att ha startat över en minut bakom ledaren. Detta efter att han råkat ut för dåligt väder under sitt första lopp och trots perfekt åkning och skytte inte lyckats komma bättre än åtta.

Jag kan nog skriva om OS hur mycket som helst, men jag skall bespara er det då jag vet att större delen av mina läsare troligtvis inte är så intresserade... än!

Nu skall jag se kvällens sista aktivitet för idag. Ryssland - Lettland i herrarnas ishockeyturnering.



Vill avsluta med att lägga in en bild på min himmelska periodpaus-fruktsallad!





Godmorgon.

Foundations.

Jag utlovade ju er bilder på mina nyinköpta möbler för någon vecka sedan, och tänkte faktiskt hålla det löftet. Dock har inte lyktan funnit sin plats på väggen riktigt än... delvis för att jag är livrädd att den skall ta med sig en bit av väggen för att sedan fort falla till golvet i lägenheten. Något som, då den är tänd, skulle leda till att en deciliter brinnande etanol hamnar i hela min lägenhet. Men det är miljövänlig etanol....
Jag har iallafall gett mig själv löftet att provborra för att se vad det är för material innan jag börjar sätta upp den för real...

Här kommer bilderna som det ser ut nu









häromdagen kom jag på hur längesedan det var jag skrev något känslosamt eller helt meningslöst där jag bara nämner till exempel hur mycket jag hatar när folk går på spårvagnen innan man hunnit av eller hur jobbigt det är när folk sitter med så dålig andedräkt på spårvagnen så man får byta plats (hände i tisdags).
För att först beta av känlodelen så måste jag börja med att säga att det är väldigt krångligt att sätta ord på något så abstrakt... Särskillt när det är nog svårt att ens själv förstå vad man vill själv. Men det är väl därför det är så himla bra när det väl funkar också... Det som är svårast att uppnå är också det bästa som finns.

Finns det inte en amerikansk film som slutar med ungefär de orden? Uhm...



Har ni någon god vän som ni tycker är helt underbar och samtidigt en riktigt god och snäll människa. Men ni vet att ni inte är en match. Tänk det som en färgskala där ni är gröna båda två... fast du är ljusgrön och din kamrat är så mörkt grön man bara kan bli. Du vill vara snäll mot din vän och på ett sätt vara dennes vän. Men det fungerar inte.
Och man kan inte göra slut med en kompis... Det har jag lärt mig från Seinfeld. Och nu glider jag in på ett sidospår, men förvånansvärt mycket i den serien stämmer ganska bra överens med verkligenheten...
Vad gör man i en sådan situation? Det blir som att göra slut med en flickvän som är en dröm... Men inte min dröm...
Oj, vad mycket metaforer det blir ikväll... Eller?



Tror du att du kommer spendera resten av livet tillsammans med någon som du redan känner... Eller kommer slumpen föra dig någon helt annanstans, där du möter en ny människa som du vill spendera din tid med?



Dags att börja göra sig iordning för sängen... Godnatt allesammans!

Vill ni säga något så får ni göra det nu...

För från fredag kommer jag vrida tillbaka klockan sju timmar.... Detta innebär att min natt börjar ungefär när alla vanliga människor vaknar på morgonen. "Varför?" undrar du kanske? Isåfall känner du mig uppenbarligen inte bra nog.
Klockan 0300 på natten till lördagen den trettonde februari invigs vinter-OS 2010.
Jag har just spenderat två timmar med att skriva in alla tillfällen då sverige medverkar i en gren och har medaljchans(om än bara teoretisk) i min kalender. Och jag inser inte ens att det var nördigt... Så hängiven är jag.



Tanken är iallafall att min tv och dator kommer sända OS dygnet runt under dessa underbara veckor. Och om någon som är intresserad skulle ha vägarna förbi så är ni naturligtvis välkomna in. Vill dock redan nu be om ursäkt för alla tomma pizzakartonger i dörröppningen och den halvätna kladdkakan som bör stå någonstans på soffbordet. Att sängen kommer vara obäddad är nog ingen chock... Och våga inte ta min plats i soffan ifall jag mot all förmodan inte redan sitter där.

Välkommen!



Jag tänkte skriva in de allra viktigaste hålltiderna för dig som inte är så intresserad av sport. Då kan du iallafall titta på dessa grenar och verka kunnig när alla dina vänner pratar om det nästa dag...
Fast det kommer senare.... Nu skall jag dra mig till sängs för idag!







En riktigt bra helg...

Allt började med en toppenkväll bredvid Maria i fredags och följdes upp av en riktigt kul utekväll med klasskamraterna igår. Söndagen blev en rehabkväll med vinterstudion, fotboll och film... Men vi tar det från början nu....



Fredagen spenderades som sagt var vid sidan av Maria från min förra utbildning. Vi åt sushi och kladdkaka med "The proposal" som underhållning. En lättsam romantisk komedi, som Maria imponerande nog lyckades gissa nästan hela plotten till efter bara några minuter.
After eight kladdkakan, som jag lovade att skriva några ord om, var riktigt god, och fick lovord av både mig och Maria. Mäktig men riktigt, riktigt nyttig... uhm.
Filmvisningen föjldes upp med ett par prestigelopp i Mario kart på N64... Lyckligtvis fick vi vinna över den andre varsin gång och hamnade på samma poäng i den sista och avgörande turneringen. Något som troligtvis var bäst för vår vänskap ändå.



Lördagskvällen inleddes även den med sushi. Det var lite musiklyssnande och vätskedrickande hos Axel som gällde, och det var inte förän jag blev helt fucked i dryckespelet fuck the dealer som det riktigt började ta fart för mig. Jag gjorde ensam slut på halva kortleken och hamnade som resultat i riktig toppform! Kvällen fortsatte på studentpubben och avslutades, precis som föregående kväll med Mario Kart... Denna gång var det jag som vann! En riktigt rolig kväll!



Söndagen började med en promenad och fortsatte sedan med en lång, skön tupplur. Sedan var det en riktigt go bandymatch på tv... VM-finalen mellan Sverige och Ryssland. En match som gick till förlängning och slutade med att Sverige lyckades avgöra efter 20 minuters konstant press av ryssarna. Jag blev naturligtvis överlycklig och fick med mitt glädjetjut garanterat grannarna att undra över vad för mongo som bodde i lägenheten brevid.. Igen. Och med OS i antågande så var det absolut inte sista gången...



Nu tänkte jag avsluta denna helgen med en god natts sömn. Imorgon är det badminton, och sedan föreläsning på pedagogen.
Men innan jag lägger mig måste jag ge er något att lyssna på...

 

Godnatt!


RSS 2.0